A csokis muffin önmagában is ellenállhatatlan, diódarabokkal megbolondítva pedig még csábítóbb.
A muffin az egyik legegyszerűbb és legváltozatosabban elkészíthető sütemény, ráadásul pikk-pakk összeállíthatod. A dió és a csoki kombinációjában ezúttal nem fogsz csalódni. Az is megkönnyíti a dolgodat, hogy a hozzávalók jelentős részét bögrével is kimérheted.
Hozzávalók 12 darabhoz
👉 2 bögre liszt
👉 1 bögre cukor
👉 1 bögre tej
👉 0.5 bögre olaj
👉 0.5 bögre dió
👉 10 dkg étcsoki
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 2 db tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Egy közepes méretű tálban vegyítsd a lisztet, a kétféle cukrot, a kakaóport, a sütőport és sót. Egy másik edényben keverd össze a tejet, az olajat és a tojásokat. Forgasd hozzá a száraz keveréket, majd óvatosan dolgozd hozzá a kis darabokra vágott diót és csokit.
Kanalazd a masszát a kapszlikkal bélelt muffintepsibe. Csak háromnegyedig töltsd meg, mert a formák sütés közben tovább nőnek. Süsd a muffinokat előmelegített sütőben körülbelül 20 percig, vagy amíg a tésztába szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki. Hagyd hűlni a muffinokat a formában néhány percig, utána rakd csak át rácsra.
0 Megjegyzések