A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ittasan, jogsi nélkül balesetezett, lelépett, visszament a mobiljáért, elfogták


Igazi pechsorozatot produkált egy férfi Nagyszénáson, akinek nemcsak a jogszabályok betartásával gyűlt meg a baja, de a józan ésszel is.


A Police.hu beszámolója szerint január 9-én éjfél körül tett bejelentést egy férfi, hogy a parkoló autójába beletolatott egy másik autó Nagyszénáson. A balesetet okozó kocsi ott volt, de a sofőrje nem, és az autó rendszáma is hiányzott.

A rendőrök ennek ellenére az egyedi azonosítók alapján megtalálták a kocsi tulajdonosát, aki viszont azzal pattintotta le őket, hogy már nem az övé a kocsi, néhány nappal korábban ugyanis eladta az egyik ismerősének. Igaz, az adásvételről semmilyen dokumentum nem készült, és a hatóságoknak sem jelentették a tulajdonosváltást.

Az újdonsült kocsitulajdonost sem kellett sokáig keresni, időközben ugyanis visszament a baleset helyszínére: eszébe jutott ugyanis, hogy a mobilját a kocsiban felejtette. A helyszínen várakozó rendőrök el is fogták.

A férfi a rendőrkapitányságon elismerte, hogy ő vezetett, annak ellenére, hogy jogosítványa soha nem volt. A rendőröknek azt mondta, csak azért vette a kocsit, hogy dűlőutakon furikázzon vele. Azt is bevallotta, hogy alkoholt ivott, majd vezetni támadt kedve, ezért indult útnak.

Amikor nekiment a másik autónak, megijedt, ezért leszerelte a rendszámot, és otthon a szemetesbe dobta.

Újabb fordulat: a rendőrök mindkét táblát megtalálták a kukában, de kiderült róluk, hogy nem is a szóban forgó autóhoz tartoztak, hanem a férfi egy korábbi kocsijához, ami azóta bontóba került. A balesetet okozó autónak sem rendszáma, sem biztosítása, sem forgalmi engedélye nem volt. Ez utóbbi azért nem, mert a hatóság kitiltotta a forgalomból.

Az Orosházi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vette a férfit, emellett járművezetés ittas állapotban vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt is eljárás indult ellene.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések