A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Végleg elege lett a Momentumnak: petíciót indítanak a Budapest-bérletért


„Aki rövidlátó politikai célok alapján zsarolja a Fővárost és rombolja a közösségi közlekedéshasználhatóságát, az nem csak a budapestiek, hanem az agglomerációban élők ellen is dolgozik” – írta a Momentum keddi közleménye.

„Miközben a közösségi közlekedés működtetése egyre több pénzébe, tavaly több, mint 200 milliárd forintjába kerül a Fővárosnak, a Kormány folyamatosan vonul ki a közösségi közlekedés finanszírozásából: a korábbi éves 32 milliárdos normatíva helyett egy ideje már csak évi 12 milliárd forintot ad, de

az idei évben már ezt a 12 milliárdot sem akarja kifizetni a Lázár János vezette minisztérium.

Ezzel párhuzamosan több pénz kérnek a Volán és a romló színvonalú HÉV és MÁV járatok üzemeltetéséért. Ez zsarolás” – írták.

„A kormánynak egyetlen célja van: ellehetetleníteni Budapest működését, megkeseríteni közel 3 millió ember életét” – erre a megállapításra jutott a párt a közlemény végén. A helyzetre való tekintettel petíciót indított a Momentum a Budapest-bérlet megvédéséért.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések