A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres csirkés-gombás-rizses hús: rókagombával főzve különösen finom


A rizses hús is lehet különleges, ha csirkével és rókagombával készül.


A rizs mellé tökéletesen passzol szinte bármilyen hús, így a csirke is, amit ha rókagombával együtt készítesz, igazán különleges, laktató fogást kapsz. Ami nem mellékesen tele van értékes rostokkal és fehérjékkel is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg rizs
👉 2 darab vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 dkg szárított rókagomba
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Először is a szárított rókagombát áztasd be langyos vízbe egy órán át - ha frissből készíted, akkor használj 20 dekagrammot belőle, ebben az esetben kihagyható az első lépés. Ezután főzd készre a rizst, közben tisztítsd meg a csirkemellett, majd kockázd fel a hagymával egyetemben.

Tegyél olajat egy serpenyőbe, vagy ideális esetben egy wokba, majd pirítsd meg a hagymákat és add hozzá a feldarabolt csirkehúst is. Ezután készítsd elő a gombákat, szükség szerint mosd meg, darabod fel őket, és tedd a serpenyőbe.

Miután készre főtt a hús, ízlés szerint adj hozzá kakukkfüvet, sót és borsot, és legvégül a rizst is keverd hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések