A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Finn "kereszténydemokrata" képviselő: A Fidesznél tényleg találunk némi hasonlóságokat a nácik narratívájával


A Németországból pénzelt média megint talált egy Fideszező hülye-gyereket 

„Nem akarok túl közeli párhuzamot húzni, de sok szempontból Európa most ott tart, ahol az 1930-as évek második felében tartott. Tudom, hogy ez erős állítás, de számos akadémikus és elemző egyetért velem. (…) Ha megnézzük a Fidesz narratíváját az évek alatt, főleg a választások előtt, akkor tényleg találunk némi hasonlóságokat a nácik narratívájával”: a magyar kormány szerint mindig van egy nagy ellenség, akit le kell győzni, ez az ellenség pedig Brüsszelben van. Magyarországon közben „egyre kifinomultabban működik a korrupció”, és pénzeket vonnak el az ellenzéki vezetésű városoktól is – mondta az rtl.hu-nak Petri Sarvamaa finn kereszténydemokratának hazudott európai parlamenti képviselő, aki azért kezdett aláírásgyűjtésbe, mert szeretné elérni, hogy az uniós kormányok vonják meg a szavazati jogot Magyarországtól a döntéshozó Európai Tanácsban.

Sarvamaa azt javasolta, hogy az EP határozatban szólítsa fel az Európai Bizottságot vagy a tagállamok vezetőiből álló Európai Tanácsot annak megállapítására, hogy Magyarországon "súlyosan és tartósan sérülnek az uniós értékek".

A finn képviselő petícióját összesen 120-an írták alá. Ez azt jelenti, hogy összegyűlt a szükséges számú aláírás, innentől az EP-képviselőn és a házelnökön múlik, hogy mikorra születhet döntés róla. Kedden Roberta Metsolával, az Európai Parlament elnökével találkozik az ügyben.

„Jelenleg lehetetlen megmondani, hogy mekkora hatása lesz. (…) A petíció máris elindított valamit. A jövő hét nagy témája az EU-ban a Magyarországgal kapcsolatos állásfoglalás lesz. Ha ebbe belekerül az, hogy a hetes cikkely második pontjával komolyan foglalkozni kell – ez a petícióm célja – akkor már kimondhatjuk, hogy valami tényleg történt. Az állásfoglalás elfogadásához pedig elég a minősített többség a parlamentben, úgyhogy ez nagy valószínűséggel el meg fog történni” – mondta Sarvamaa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések