A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Termékenységjavítók nők számára


A nők számára az egyik legrettegettebb dolog nem más, mint a terméketlenség, azaz ha nem lehet gyermekük, amiben sok minden szerepet játszhat. Többek között a terméketlenség kialakulásáért felelőssé tehető a stressz, az endometriózis, a policisztásovárium-szindróma, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás, az életkor és az elhízás is.


Az orvosi kezelés mellett természetes gyógymódokat is kipróbálhatunk, ha szeretnénk elkerülni a meddőséget. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az édesburgonyával kapcsolatban eszünkbe sem jutna a meddőséget említeni, azonban ha valaki PCOS-ben szenved, akkor nyugodtan fogyaszthatja, mivel alacsony glikémiás indexszel rendelkezik, az ilyen táplálékok pedig nagyon hasznosak, ugyanis pozitívan hatnak a női hormonok működésére.

Meg kell említenünk még a gyümölcsöket, amelyek sok-sok antioxidánst tartalmaznak, ezek pedig jót tesznek a bőr egészségének, védelmet jelentenek az oxidatív stresszel szemben, illetve csökkentik a magas koleszterinszintet is. A gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása azért is javasolt, mert tele vannak a szervezet számára fontos tápanyagokkal.

A zöld leveles zöldségek szupertápláléknak számítanak. Ezek is olyan sok tápanyagot tartalmaznak, amelyek védelmet jelentenek a PCOS kialakulása ellen, amely köztudottan az egyik leggyakoribb oka a meddőség kialakulásának.

A céklát is meg kell említenünk, mivel fokozza a méhben a vér áramlását és ezzel a fogantatást segíti elő. Sok tápanyagot is tartalmaz, legfőképpen vasat.

A dió nagyon sok omega-3 zsírsavat, E-vitamint és magnéziumot tartalmaz, amely tápanyagok aktívan hozzájárulnak a termékenység fokozásához. A diófélék és a magvak nem mellesleg nagyon hatékonyan csökkentik a PCOS-hez kapcsolódó kellemetlen tüneteket. Milyen diófélékét és magvakat fogyasszunk, hogy elkerüljük a policisztásovárium-szindrómához kapcsolódó tüneteket? Például chiamagot, diót, mandulát, kesudiót, pisztáciát, tökmagot, lenmagot, napraforgómagot.

A hüvelyesek is nagyon egészségesek, hiszen esszenciális aminosavakban bővelkednek, amelyeknek nagy szerepük lehet az inzulinrezisztencia csökkentésében, amely pedig nagy veszély lehet azok számára, akik PCOS-ben szenvednek.

A gyümölcsök nagyon sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek csökkentik a stressz-szintet és a koleszterinszintet, márpedig sok esetben a magas koleszterinszint és a magas stressz-szint az oka a terméketlenség kialakulásának.

Egyes kutatási eredmények szerint a D-vitamin, pontosabban a D3-vitamin is segítséget nyújt a termékenység javításában. A D3-vitamin egyéb előnyei, hogy csökkentheti a depresszió, a demencia, a cukorbetegség és az autoimmun rendellenesség kockázatait.

A szelén antioxidáns hatásokkal bír és védi a sejteket a károsodástól. Nőknél csökkenti a vetélések rizikóját, míg férfiaknál a sperma életképességét javítja.

Az E-vitamin is egy antioxidáns, amely segít fokozni a termékenységet.

Egyes gyógynövények is segíthetnek ebben, ilyen például az ashwagandha vagy a barátcserje.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések