A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gödörbe esett egy kutya kedden Szentesen


Két autó karambolozott kedden Szegeden, a Dorozsmai úton. A szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben egyik utas sem sérült meg.


Gödörbe esett egy kutya kedden Szentesen, a Kinizsi utcában. A város hivatásos tűzoltói kötelekkel emelték ki a négylábút, majd sértetlenül átadták a gazdának. – írja a katasztrófavédelem hivatalos oldala.

Megemelkedett a szén-monoxid koncentrációja egy hódmezővásárhelyi családi házban kedden kora este. Az érzékelő vészjelzést adott le, a lakók azonnal tárcsázták a segélyhívót. A tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel közösen átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket, az elsődleges vizsgálatok alapján a nyílt égésterű vízmelegítő okozta a bajt. A szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően a négytagú családból senki sem sérült meg.

A fűtési szezonban is  fokozott veszélyt jelent a szén-monoxid, a mérgezések elkerülése érdekében az eszközök karbantartása mellett a lakás megfelelő szellőzéséről is gondoskodni kell. Az új, jól szigetelő ajtókba és ablakokba célszerű résszellőzőt szereltetni. A szén-monoxid akkor alakul ki, ha a nyílt égésterű fűtőeszköz vagy vízmelegítő elhasználja a helyiség levegőjét az égéshez, és nincs meg a szükséges levegő-utánpótlás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések