A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Születésnapi buliban okozott életveszélyes sérülést egy férfinek a bátonyterenyei testvérpár


Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Nógrád Vármegyei Főügyészség egy huszonéves bátonyterenyei testvérpár ellen, akik egy születésnapi rendezvényen úgy megvertek egy 39 éves csécsei férfit, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.


A Balassagyarmati Törvényszéknek benyújtott vádirat szerint 2021 júliusában egy bátonyterenyei presszóban tartott zártkörű születésnapi rendezvényen 23 óra körül már sokan leittasodtak. A sértett ittasan több személlyel is összeszólalkozott, ezért egy szintén ittas szervező felszólította, hogy „Viselkedjen rendesen, vagy menjen haza!” A sértett ennek nem tett eleget, mire a szervező ököllel arcon ütötte – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: az ütéstől kissé kijózanodó sértett az ekkorra már köréjük gyűlt, ittas és feldühödött rokonoktól megijedt, ezért menekülésképp leugrott a presszó két és fél méter magasan lévő teraszáról. Utána ugrott az egyik ittas vádlott is, aki azonnal fejen rúgta a még a földön fekvő menekülőt, ekkor ért oda a másik vádlott, aki ugyancsak többször megrúgta a férfit, akit végül az élettársa kísért haza.

Mint megtudtuk: nem sokkal később azonban a megvert férfi visszaindult a rendezvényre, amit az őt korábban bántalmazó testvérpár észlelt, a presszóval szemben lévő buszmegállóban körbeállták, ököllel megütötték és többször meg is rúgták. Ezen bántalmazás során a sértett életveszélyes koponyacsonttörést és keményburok alatti vérzést szenvedett.

Az elkövetéskor a férfiak ittasak voltak. Azonban az önhibából eredő ittasság nem menti fel az elkövetőt, hiszen az alkohol hatása közismert, ezért aki szeszes italt fogyaszt, számolnia kell azzal, hogy lerészegedhet, így tettéért teljes büntetőjogi felelősséggel tartozik, sőt, az ittas elkövetés súlyosbító körülménynek számít.

A közleményből kiderült továbbá az is, hogy az ügyben a Nógrád Vármegyei Főügyészség a testvérpár ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, míg a szervező ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt emelt vádat. Amennyiben a büntetlen előéletű testvérpár az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, a főügyészség vádirata szerint két év börtönbüntetésre és két év közügyektől való eltiltásra számíthat.

A büntetett előéletű, a bűncselekményt a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt elkövető, a rendezvényt szervező férfivel szemben az ügyészség a bűnössége beismerése esetére egy év börtönbüntetés és két év közügyektől való eltiltás kiszabására tett indítványt. A vádlottak a bűnösségük esetén a felmerült bűnügyi költséget is kötelesek megfizetni.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések