A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szoborrongálás: mindkét esettel a román férfit gyanúsítják


A Medjugorjei Szűzanya szobrát – a kunszentmiklósi rendőrök gyanúja szerint – ugyanaz a férfi rongálhatta meg májusban, akit a szilveszteri eset miatt múlt héten őrizetbe vettek.


Mint arról korábban beszámoltunk, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2024. január 12-én őrizetbe vettek egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. december 31-én hajnalban megrongált egy vallási műalkotást – a Medjugorjei Szűzanya szobrát –, amely egy dunavecsei korforgalom közepén látható – írja a police.hu.

A szobor nem első ízben volt rongálás áldozata: 2023. május 19-ére virradóra valaki egyszer már összetörte a szobrot, ám akkor az elkövető személye ismeretlen maradt. A műalkotást a második rongálás előtt rövid idővel pótolták.  

A kunszentmiklósi nyomozók gyanúja szerint a korábbi rongálást szintén a múlt héten elfogott – jelenleg már letartóztatásban lévő – férfi követhette el. A 29 éves román állampolgárt a májusi szoborrongálás miatt is kihallgatták gyanúsítottként. Az ügyeket a rendőrök a napokban egyesítették, és immár egy eljárásban vizsgálják a történteket.


A 2023-as év utolsó hajnalán egy ismeretlen tettes Dunavecse egyik körfogalmánál megrongálta a Medjugorjei Szűzanya szobrot. 😤Az elkövető több alkalommal megütötte a fejrésznél az alkotást, melynek következtében a szobor feje letört. A rongáló abban bízhatott, hogy tettét nem látta senki, de kunszentmiklósi kollégáink👮👮 adatgyűjtésének köszönhetően ő sem maradt ismeretlen. Gratulálunk az ügyben nyomozó kollégáinknak! Szép munka! 🫡👮🫡

Posted by Bács-Kiskun vármegyei rendőrség on Thursday, January 11, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések