A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Antifasiszták tüntettek a palesztinok mellett Milánóban


A rendőrséggel és a kormánnyal szembeni ellenállást hirdettek a palesztinbarát tüntetések, melyeket szélsőbaloldali szervezetek tartottak szombat délután annak ellenére, hogy a hatóságok betiltották az Izrael-ellenes demonstrációkat a holokauszt nemzetközi emléknapján.

Milánóban több mint ezerkétszázan gyűltek össze egy utcában, ahonnan menetet akartak indítani. A rendőrség sorfallal torlaszolta el a tüntetők útját, és többször visszaszorította a tömeget. A tüntetést az észak-olaszországi palesztin egyetemista szervezetek hirdették meg. A jelszavakat azonban egy olasz szélsőbaloldali aktivista mondta be a hangosbemondóba. "Engedjetek felvonulni! Szabad Palesztinát! Palesztina mindannyiunk hazája! Izrael terrorista állam! Palesztina győzni fog!" - skandálták a tüntetők. A magasba tartott transzparenseken az volt olvasható, hogy az izraeli terrorizmus több millió embert gyilkolt le. 

"Anticionisták vagyunk, nem antiszemiták!"

- szerepelt egy másik táblán.

Egy magát palesztinnak mondó nő azt kiabálta a kamerákba, hogy miközben a "szőke, kék szemű ukránokat tárt karokkal befogadták, a palesztinokat sorsukra hagyják a bombázásban". Az egyik közeli épület ablakából egy fiatalember a "Hamász-mentes Gázát" feliratú táblát tartotta a tüntetők felé. Azt kiabálták neki, hogy fasiszta és terrorista. Hasonlókat kiabáltak a rendőröknek is, akiket megdobáltak: a tüntetők azt kiáltották, hogy ellenállást kell indítani a jelenlegi olasz rendőrállammal szemben. 

"A forradalmat indító népek veszik át a hatalmat!"

 - kiáltották.

A milánói utcákon sétáló gyalogosoknak sértő szavakkal azt kiáltották, hogy tudatlanok, akik nem törődnek a világgal. Többen reagáltak, ami heves vitákhoz vezetett tüntetők és arra haladó gyalogosok között. Rómában szintén több mint ezren vettek részt az egyik téren szervezett megmozduláson. A rendőrség itt sem engedte, hogy a tömeg elinduljon más helyszín felé. A római tüntetésen bojkottra szólítottak fel az izraeli vagy zsidó vállalatok termékeit áruló áruházakkal szemben. A szardíniai Cagliariban mintegy háromszázan, Trentóban százan tüntettek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések