A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Német hírszerzés vezetője: Putyin megtámadhatja a NATO-t


Putyin célja visszaállítani Nagy-Oroszország egykori hatalmát és fényét – jelentette ki Bruno Kahl.

Putyin célja visszaállítani Nagy-Oroszország egykori hatalmát és fényét – jelentette ki  Bruno Kahl, a német külföldi hírszerző szolgálat igazgatója, írja az Il Giornale. Hozzátette: az orosz elnök még mindig indíthat új offenzívákat, még a NATO ellen is.

A hírt szemléző Magyar Hírlap emlékeztet: mintha az utóbbi hetekben újra divatba jött volna a Putyin újabb támadásától való rettegés, gondoljunk csak a német védemi miniszter szavaira.

Kahl egyébként szkeptikusan nyilatkozott az oroszországi hatalomváltással kapcsolatban is, kifejtve, hogy Putyin „szilárdan a nyeregben van”, és „még ha ki is esne az ablakon, vagy más módon megsérülne, akkor is lenne elég ember, aki pontosan úgy gondolkodik, mint ő, és ugyanazt a politikát folytatná”. A BND igazgatója szerint ráadásul semmi sem utal arra, hogy ez a helyzet egyik napról a másikra megváltozhatna, például demokratikusan legitimált erők révén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések