A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Észak-Korea ismét manőverező robotrepülőgépeket lőtt ki az ország keleti partjainál


Vasárnap ismét több manőverező robotrepülőgépet lőtt ki Észak-Korea az ország keleti partjairól – jelentette be a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága (JCS), emlékeztetve arra, hogy a héten ez már a második ilyen művelet.

A tájékoztatásban hozzátették, a robotrepülőgépeket Észak-Korea keleti partjainál, a Japán-tengernél lévő kikötővárosnál, Szinpónál észlelték. A városban Phenjan hajógyárat is működtet, ahol a többi között olyan tengeralattjárókat gyártanak, amelyekről rakétákat is ki lehet lőni.

Hadseregünk szorosan együttműködik az Egyesült Államok erőivel és szemmel tart minden, Észak-Korea felől észlelt tevékenységet

– áll a közleményben.

A nap folyamán korábban a KCNA észak-koreai állami hírügynökség bírálta a térségben az utóbbi hetekben rendezett dél-koreai–amerikai közös hadgyakorlatokat, és „kegyetlen következményekre” figyelmeztetett.

Tény, hogy az új év beköszönte óta őrületes tempóban folynak az országunk elleni atomháborús hadgyakorlatok, és emiatt teljes mértékben felkészültnek kell lennünk egy pusztító háborúra

– olvasható a KCNA tájékoztatásában.
 
Phenjan a múlt héten hiperszonikus, szilárd üzemanyaggal működő, közepes hatótávolságú rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé. Manőverező robotrepülőgépek legutóbb tavaly szeptemberben indultak Észak-Koreából.
 
Az elmúlt hónapokban Dél-Korea, az Egyesült Államok és Japán több hadgyakorlatot hajtott végre a Phenjannal szembeni elrettentő stratégia részeként. Válaszul Észak-Korea megerősíti hadászati képességeit, és Dél-Koreát az ország legfőbb ellenségeként rögzítette az alkotmányában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések