Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsiben sült mézes csirkeszárnyak: ellenállhatatlanul ropogós a bőre


A mézes csirkeszárnyak bőre fényes és ropogós, tepsiben sütve pedig alig lesz munka vele.


Készítsd el a sült csirkeszárnyakat mézzel meglocsolva! Az édes méz egyébként is remekül megy a különböző húsételekhez, akár fokhagymával, akár mustárral párosítva. A csirkeszárny az állat egyik legfinomabb része, a húsa puha, omlós, a legegyszerűbben pedig úgy fogyaszthatod, ha kézbe veszed.

Hozzávalók 3 személyre

👉 10 csirkeszárny
👉 1 kisebb hagyma
👉 1 evőkanál reszelt gyömbér
👉 1 evőkanál szójaszósz
👉 1 evőkanál méz
👉 0.5 evőkanál víz
👉 0.5 teáskanál fehér bors
👉 0.5 teáskanál só

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tedd egy tálba. Szórd meg őket sóval, borssal, cikkekre vágott hagymával, frissen reszelt gyömbérrel, és locsold meg a szójaszósszal. Forgasd őket jól össze, hogy a szósz egyenletesen fedje a darabokat. Fedd le, és így pihentesd a hűtőben egy órát.

A pácolási idő leteltével a mézet keverd oldódásig egy kevés vízzel. Egy gáztepsit bélelj ki alufóliával, és tegyél rá sütőrácsot. Sorakoztasd fel a csirkeszárnyakat a rácson a bőrös tetejükkel felfelé. Kend meg őket a mézzel, és told 200 fokos sütőbe. Negyedóra múlva fordítsd meg a darabokat, a másik felüket is kend meg a keverékkel, és told vissza a sütőbe további húsz percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések