Ez a remegős tejpite szeretni való, házias édesség, amely melegen fogyasztva a legfinomabb.
Ez a főleg Amerikában népszerű tejpite nem azonos a francia clafoutis-val, mert sűrűbb annál, és gyümölcsöt sem tesznek bele. A süti intenzív ízéért a vaníliakivonat felel, amit semmiképp ne spórolj ki belőle, mivel nagyon jól harmonizál a tejjel.
Hozzávalók 8 személyre
👉 50 dkg liszt
👉 35 dkg cukor
👉 12 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
👉 4 tojás
👉 3 dl tej
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 2 teáskanál vaníliakivonat
👉 0.5 teáskanál só
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a cukorral, amíg a térfogata megnő, és kifehéredik. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a sóval, és több adagban kanalazd a tojásos részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát. Egy kisebb lábosban vagy serpenyőben melegítsd össze a tejet a vajjal addig, amíg utóbbi elolvad. Ekkor fokozatosan csorgasd a tésztához, végül add hozzá a vaníliát is.
Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal. Oszd el benne a tésztát, és told 175 fokos sütőbe 30-35 percre, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Melegen tálald.
0 Megjegyzések