Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csodás citromos pufi kekszek: eddig süsd, hogy kívül ropogjon, belül pedig puha legyen


A citromos pufi kekszek kívül roppannak, belül pedig finom puhák.


Pöfetegkekszeknek is nevezik ezeket az isteni finom kis sütiket, amelyeknek a citromos ízesítés is nagyon jól áll. Ha a tésztát egy kevés kurkumával is megbolondítod, élénkebb lesz a színe: ezt a módszert akár a házi gyúrt tésztánál is bevetheted, ha csak halovány tojáshoz jutottál.

Hozzávalók 6 személyre

👉 40 dkg liszt
👉 25 dkg kristálycukor
👉 15 dkg porcukor
👉 12 dkg vaj
👉 4 tojás
👉 2 citrom
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 teáskanál kurkuma

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a sütőport, a kristálycukrot, és morzsold el a felkockázott vajjal. Üsd hozzá a tojásokat, keverd el két citrom reszelt héjával, egyikük kifacsart levével és a kurkumával. Gyúrd alaposan össze, csomagold folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát.

A pihentetett tésztából formázz golyókat, és hempergesd meg őket porcukorban. Sorakoztasd fel a darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából tíz perc alatt süsd készre őket. Közvetlenül az elkészülésük után még kicsit lágyak lesznek, de ahogy hűlnek, kívül megszilárdulnak, belül pedig finom puhák maradnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések