Úgy lesz az igazi a szaftos nápolyi marharagu, ha hagyod, hogy az ízek lassan érjenek össze a fazékban.
A lassan főtt nápolyi marharagu titka, hogy a paradicsomos, zöldfűszeres szaft órákon keresztül fő össze a hússal. A marha főzésének egyébként is akkor érdemes nekiállni, ha van időd megvárni, amíg megpuhul: legyen szó egy erős húslevesről vagy egy szaftos pörköltről, legalább három-négy órán keresztül hagyd puhulni kis lángon a tűzhelyen.
Hozzávalók 4 személyre
👉 65 dkg marhalábszár
👉 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 6 dl alaplé
👉 1.5 dl száraz vörösbor
👉 1 hagyma
👉 1 sárgarépa
👉 1 babérlevél
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A húst, a hagymát és a répát tisztítsd meg és szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, párold rajta üvegesre a hagymát, majd dobd rá a húst. Sózd, borsozd meg, és kevergetve süsd barnára néhány perc alatt. Vedd ki a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon pirítsd meg a répát. Ezt is halászd ki, és a hússal együtt tedd egy lábasba.
A serpenyőbe öntsd bele a bort, az alaplevet és a paradicsomkonzervet. Add hozzá a babérlevelet, a rozmaringot és a kakukkfüvet, és forrald össze. Öntsd a fazékban várakozó hús tetejére. Lefedve, kis lángon négy óra alatt főzd össze. Néha kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd utána sóval, borssal. Akkor lesz kész, ha a hús vajpuhára főtt.
0 Megjegyzések