Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Olcsó kávés pohárdesszert kevés hozzávalóból: a remegős krém egyszerűen isteni


A kávés pohárdesszert édes, krémes, és nagyon egyszerűen elkészíthető.


Ha te is nagy kávérajongó vagy, ez a kávés pohárdesszert is hamar a kedvenceid közé fog tartozni. Kevés hozzávalóból áll, és alig munkával varázsolhatsz vele krémes édességet az asztalra. Bevetheted ünnepi vendégváróként vagy csak magadnak kényeztető, gyors uzsonna gyanánt.

Hozzávalók 3 pohárhoz

👉 12 dkg cukor
👉 4 dl habtejszín
👉 4 evőkanál instant kávé
👉 3 db csokis keksz
👉 1.5 dl hideg víz
👉 1 dl sűrített tej
👉 1 evőkanál kakaópor a díszítéshez

Elkészítés:

A kávéport és a cukrot tedd egy tálba. Öntsd fel jéghideg vízzel, és először kézi habverő segítségével keverd oldódásig, majd robotgéppel folytasd a keverést, amíg habos lesz. Egy másik tálban verd habbá a hideg tejszínt, majd öntsd hozzá a sűrített tejet, és ezzel is habosítsd ki. Forgasd össze a kávés résszel, majd oszd ki poharakba. Még csinosabb lesz, ha habzsák segítségével nyomod bele.

Először töltsd meg a poharakat félig a habbal, morzsolj rájuk csokis kekszet, majd fedd be a hab másik felével. Így a rétegek között roppanós meglepetés bújik meg majd. A tetejét díszítsd kakaóporral. Tarts a hűtőben két-három órát, és utána tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések