Ez a vöröslencse-krém indiai fűszerekkel és kókuszkrémmel készül, így minden falat olyan belőle, mint a legselymesebb és legkényeztetőbb curry.
Ez a vöröslencse-krém az egyik legegszerűbb, mégis legkülönlegesebb mártogatós, amit hüvelyesből készíthetsz. Az alapja az apró szemű vörös lencse, ami a krém intenzív színét is adja, mellette pedig sok rostot és fehérjét is tartalmaz. Így nemcsak finom és tartalmas, de egészséges is lesz a kence. A lencse mellett pedig két másik különleges hozzávaló is kerül bele: az egyik egy ázsiai curryfűszer-keverék, a másik pedig a selymes kókuszkrém.
Hozzávalók
👉 15 dkg vörös lencse
👉 2 db babérlevél
👉 1 ek olaj
👉 1 fej vöröshagyma apróra vágva
👉 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
👉 5 cm gyömbér apróra vágva
👉 fél tk őrölt kömény
👉 fél tk őrölt koriander
👉 fél tk kurkuma
👉 negyed tk őrölt kardamom
👉 fél tk pirospaprika
👉 fél tk só
👉 negyed tk bors
👉 2 dl kókuszkrém
👉 2 ek tahini
👉 2 ek lime-lé
👉 víz szükség szerint
Elkészítés:
A lencsét a babérlevéllel együtt főzzük puhára enyhén sós vízben, majd szűrjük le, szedjük ki belőle a babérlevelet, és tegyük félre.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért dinszteljük 2 percig az olajon, majd vegyük le a tűzről, és kanalazzuk aprítógépbe. Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és 1-2 perc alatt dolgozzuk teljesen simára. Ha a krém túl sűrű, tetszés szerint adjunk hozzá még néhány evőkanál vizet.
Kanalazzuk kisebb tálba, locsoljunk rá kevés olívaolajat, és még langyosan fogyasszuk. A maradékot hűtőben tároljuk.
0 Megjegyzések