Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így lesz egészségesebb a kókuszgolyó: datolyával és magvakkal készül


Villámgyors kókuszgolyó készülhet datolyával és magvakkal.


A kókuszgolyó sokak nagy kedvence, de kis variálással egészségesebb formában is elkészíthető. A datolya teljesen kiváltja a cukrot, a magvak pedig a keksz helyett kerülhetnek bele. Pillanatok alatt megvan a finom energiagolyó, ami tele van ásványi anyagokkal, rosttal, vitaminokkal, így tízóraira és nassolnivalónak is ideális. Csak dobj minden hozzávalót egy aprítógépbe, majd gyúrj golyókat kedved szerint!

Hozzávalók

👉 10 dkg datolya
👉 10 dkg mandula
👉 5 dkg dió
👉 5 dkg mazsola
👉 5 dkg kókuszreszelék
👉 1 evőkanál őrölt lenmag
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 vaníliapor

Elkészítés:

Az aszalt datolyát, a mazsolát tedd aprítógépbe a mandulával, dióval, kókuszreszelékkel együtt, és dolgozd gyúrható masszává. Ízesítsd a kakaóporral és ízlés szerint egy kis vaníliaporral. Gyúrj kis golyókat belőle, és készen is vagy a finom energiagolyókkal.

Tetszés szerint hagyhatod natúr formában, de meg is forgathatod őket egy kevés kókuszreszelékben vagy kakaóporban, majd tedd a hűtőbe őket pár órára a fogyasztás előtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések