Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Párolt gombával készült sertésmáj: laktató ebéd kevés munkával


A máj sokunk kedvence, hiszen rengetegféle ételt készíthetünk belőle. Ezúttal egy pirítottsertésmáj-receptet osztunk meg, párolt gombákkal körítve.


A sertésmáj nem csak finom, nagy előnye, hogy folsav-, vas- és cinktartalma mellett kalciumban és káliumban is gazdag, ráadásul igen magas a B1-vitamin-tartalma is. Mi több, a beszerzése egyáltalán nem nehéz, és a belőle készíthető ételek száma is széles skálán mozog.

Hozzávalók:

👉 1 fej vöröshagyma
👉 10 dkg erdei gomba
👉 10 dkg csiperkegomba
👉 2 ek vaj
👉 50 dkg sertésmáj
👉 1 ek olaj
👉 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A gombákat mossuk meg, majd negyedeljük el.

Egy lábosban melegítsünk vizet egy kávéskanál sóval, és főzzük meg benne a gombákat kb. 15 perc alatt.

Szűrjük és csepegtessük le.

A májat vágjuk fel csíkokra, a hagymát szintén aprítsuk fel.

Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a lecsepegtetett gombákat.

Adjud hozzá a vajat is.

5-10 percig, közepes lángon pároljuk őket együtt, majd tegyük bele a májat is és forgassuk át alaposan.

Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd 10 perc pirítás után már tálalhatjuk is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések