A tartalmas mentás zöldborsóragu gyorsan elkészül, és sokkal különlegesebb egy főzeléknél.
A zöldborsó megunhatatlan, vitaminban gazdag zöldség, változatosan elkészíthető, így a szezonján túl is mindig érdemes tartani belőle egy zacskóval a fagyasztóban. Ha eddig csak főzelékek és levesek hozzávalójaként gondoltál rá, ideje kipróbálnod egy új receptet: a mentás-chorizós zöldborsóragu gyors, mégis tartalmas és ízletes fogás.
Hozzávalók
👉 50 dkg zöldborsó
👉 15 dkg chorizo (vagy más szárazkolbász)
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 evőkanál borsmenta
👉 0.5 citrom leve
👉 só
👉 0.5 deciliter olaj a pirításhoz
Elkészítés:
Főzd meg egy kis vízben a zöldborsót, ha fagyasztott vagy nyers változatból készíted. Ha üveges borsót használsz, öntsd le a vizet a zöldségről. Kockázd fel a hagymát, vágd karikákra a chorizót, utóbbit jó minőségű szárazkolbásszal is helyettesítheted.
Egy edényben hevítsd fel az olívaolajat, pirítsd meg rajta a feldarabolt kolbászt és hagymát. Add hozzá a főtt zöldborsót, majd forgasd össze. Pár perc elmúltával vedd le a tűzhelyről, majd fűszerezd morzsolt borsmentával, és facsard rá fél citrom levét. Tálald magában vagy akár egy tükörtojással.
0 Megjegyzések