Ennek a gluténmentes kuglófnak a tésztája darált dióból áll, és reszelt sárgarépát is rejt.
Gluténmentesen is mennyei kuglófot készíthetsz! A darált dió tökéletesen helyettesíti a lisztet, és nagyon finom süti állítható össze belőle. Jól megy még hozzá a reszelt sárgarépa és a különböző téli fűszerek. Ha túl kicsi a kuglófformád, őzgerincben is megsütheted ugyanezt a sütit.
Hozzávalók 8 személyre
👉 40 dkg darált dió
👉 25 dkg sárgarépa
👉 23 dkg porcukor
👉 15 dkg vaj + a forma kikenéséhez
👉 6 tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 kávéskanál szegfűszeg
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, és a reszelő kis lyukú felén reszeld le. A puha vajat keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat egyenként adagold a cukros vajhoz, majd reszeld hozzá a citromhéjat is. A fehérjét egy csipet sóval verd habbá.
A darált diót keverd el a fűszerekkel. A felvert tojáshab felét óvatosan forgasd a cukros részhez. Adagold bele a fűszeres diót, a reszelt sárgarépát, majd jöhet a hab másik fele. A kuglófformát kend ki vajjal. Oszd el benne a tésztát, és told 170 fokos sütőbe egy órára. Ha nagyon barnulni kezd a teteje, alufóliával takard le. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, készen van. Ekkor vedd ki a sütőből, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.
0 Megjegyzések