A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nálunk alig ismerik, külföldön elegáns alapanyag: mennyei csicsókakrémleves


Ha szívesen kísérletezel új alapanyagokkal, mindenképp próbáld ki ezt a csodás, selymes csicsókakrémlevest!


A csicsókakrémleves édeskés, selymes fogás, tele van rostokkal, ásványi anyagokkal, B- és C-vitaminnal. A krumplihoz hasonló csicsóka hányattatott sorsú növény: Amerikából érkezett Európába a 17. században, ekkor a francia arisztokraták kedvelt eledele volt, a 20. századra azonban teljesen kiment a divatból. Ma reneszánszát éli, külföldön a legelegánsabb éttermekben szolgálják fel.

Hozzávalók

👉 50 dkg csicsóka
👉 1 fehérrépa
👉 1 hagyma
👉 1 krumpli
👉 1 l alaplé
👉 1 dl tejszín
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csicsókát és a fehérrépát tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát aprítsd fel, olívaolajon futtasd meg, majd dobd rá a répát és a csicsókát. Kevergetve pirítsd egy-két percig, ezután öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, adj hozzá egy felkockázott krumplit. Erre azért van szükség, hogy selymesebb legyen a leves. Nagyjából húsz perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd botmixerrel, vagy turmixgépben, majd öntsd vissza a fazékba. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Jól megy hozzá a pirított bacon, a házi kruton, ínyencek pedig dióval és kéksajttal kínálhatják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések