A gesztenyegolyó klasszikus őszi, téli finomság, aminél egyszerűbb édesség szinte nincs is.
Bár a gesztenyét önmagában főve, sütve is szeretjük, mennyei desszerteket készíthetünk belőle. Még a muffinnál vagy a kevert tésztánál is gyorsabban elkészülnek az apró golyók. Jól jönnek akkor, ha édességvágyad támad, vagy ha vendégeket szeretnél meglepni egy gyors és finom csemegével. A süti belsejébe rejthetsz meggyet, aszalt gyümölcsöt vagy mandulát. A kakaó helyett pedig színes cukorkákba is forgathatod, vagy olvasztott étcsokival is bevonhatod.
Hozzávalók 20 darabhoz
👉 25 dkg gesztenyemassza
👉 10 dkg darált háztartási keksz
👉 5 dkg vaj
👉 2 evőkanál porcukor
👉 1 evőkanál baracklekvár
👉 rumaroma
👉 kakaó a forgatáshoz
👉 tej (opcionális)
Elkészítés:
A gesztenyemasszát tedd egy közepes méretű tálba, és villával kicsit nyomkodd össze. Add hozzá a darált kekszet, a porcukrot, a puha vajat, a baracklekvárt és a rumaromát. Dolgozd össze, ha túl kemény a massza, hígítsd kevés tejjel. Amennyiben nagyon ragacsos, szórj még hozzá kekszet. Kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá cukrot.
Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kisebb gombócokat, és forgasd bele a kakaóba.
0 Megjegyzések