A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Svájc: Egy török ​​nagymamát 40 évnyi tartózkodás után kiutasítottak az országból, mert nem tudott beilleszkedni, és csak szociális segélyből élt


Egy több mint 40 éve Svájcban élő török nőt kiutasítottak az országból, és felszólították, hogy térjen haza, miután a svájci szövetségi bíróság megállapította, hogy nem sikerült integrálódnia, és közel húsz éven át szociális segélyekből élt. A nő 1983-ban, 19 évesen költözött Svájcba akkori férjével, és családot alapított az országban. A Solothurner Zeitung szerint letelepedési engedélyhez volt kötve, amelyet ötévente kellett kérelmezni és meghosszabbítani.

Miután 2006-ban elvált a férjétől, 2006 márciusától 2022 augusztusáig, közel 17 éven át, 2006 márciusától 2022 augusztusáig az adófizetők által finanszírozott juttatásokból élt, és ez idő alatt összesen több mint 373 000 eurót kapott szociális segélyként. Miután gondoskodott a gyermekeiről, ez a nő nem keresett munkát, miután azok felnőttek, inkább továbbra is az államból élt. Amikor 2020 júliusában kérelmezte tartózkodási engedélye legutóbbi meghosszabbítását, Solothurn kanton migrációs hivatala elutasította a kérelmét, amit a nő a solothurni közigazgatási bíróságon megtámadott.

Ezt a fellebbezést idén májusban elutasították, és a felperes a szövetségi bírósághoz fordult. A szövetségi bírák ítéletükben egyetértettek az alsóbb fokú bíróság döntésével, a felperes integrációjának elutasítására hivatkozva.

"Helyi körülmények között nem lehet sikeres integrációról beszélni"

- döntött a bíróság, rámutatva arra, hogy a nő közel 17 éven át nem próbált munkát találni, és nem próbált megszabadulni az államtól való függőségétől. A szövetségi bíróság szerint a bevándorlási tisztviselők "helyesen feltételezték, hogy fontos közérdek fűződik a letelepedési engedély visszavonásához", és megjegyezte, hogy a felperes "már jelentős összegű szociális segélyt kapott", és a jövőben nem lehet jogosult további támogatásra.

"Miután 40 évig élt Svájcban, a felperesnek bizonyára nem lesz könnyű visszailleszkednie a származási országába" - ismerte el a szövetségi bíróság, miközben megjegyezte, hogy a nőnek még mindig számos kapcsolata van Törökországgal. Felnőttkoráig ott élt, és minden évben visszatért nyaralni - mondta a szövetségi bíróság, jelezve, hogy ez azt mutatja, hogy "nyelvi és kulturális szempontból még mindig kötődik a származási országához." Hozzátette, hogy a nő továbbra is utazhat Svájcba, hogy meglátogassa gyermekeit és unokáit rendes turista vízummal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések