Rengeteg sajttal pirul a kelbimbó, mely így készítve jólesik önmagában, de köretként is kínálható.
A kelbimbó picinyke növény, mégis képes parázsló vitákat kirobbantani. Van, aki szereti, míg más retteg tőle, az azonban vitathatatlan, hogy rendkívül egészséges. A kelbimbóból sokféle és nagyon finom fogás készülhet: ha eddig nem szeretted ezt a zöldséget, érdemes vele tovább próbálkoznod. Nyersen, főve és sütve is kipróbálhatod, arra azonban figyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor rossz lesz az illata.
Hozzávalók
👉 80 dkg kelbimbó
👉 só ízlés szerint
👉 5 dkg vaj
👉 8 dkg zsemlemorzsa
👉 2 darab tojás
👉 2 darab tejföl
👉 fekete vagy fehér bors ízlés szerint
👉 1 csipet szerecsendió
👉 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A kelbimbót tisztítsuk meg, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük 7-8 percig.
A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a zsemlemorzsát, és pirítsuk meg. Forgassuk össze a kelbimbóval, majd borítsuk hőálló tálba (tepsi, jénai vagy más).
A tojásokat üssük tálba, majd keverjük össze a tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval és a reszelt sajt felével. Ezt a keveréket öntsük a kelbimbóra, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
A rakott kelbimbót toljuk 180 fokosra előmelegtett sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre, míg a sajt szépen megpirul.
0 Megjegyzések