Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Babos egytálétel jamaicai módra: gyors és nagyon tápláló


Ha egy könnyen elkészíthető, karibi ízvilágú ételt ennél, akkor ez a jamaicai babos egytálétel legyen az első választásod!


Bevallom, amikor ezt az egytálételt elkészítettem, főként az a cél vezérelt, hogy gyorsan vacsorát tegyek az asztalra. És míg ázsiai curryket és más egzotikus ételeket gyakran főzök, addig a karibi konyha teljesen kimaradt a repertoárból. Ez most megváltozott, és mivel ez a babos fogás elképesztően finom lett, biztosan lesz folytatása a kísérletezésnek.

Hozzávalók

A babos egytálételhez:
👉 1 ek olaj
👉 1 fej vöröshagyma apróra vágva
👉 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
👉 5 cm gyömbér apróra vágva
👉 1 adag jamaicai fűszerkeverék
👉 1 közepes répa felkarikázva
👉 2 közepes krumpli felkockázva
👉 40 dkg konzerves paradicsom
👉 1 tk só
👉 másfél dl zöldségalaplé vagy víz
👉 2 db fehérbabkonzerv (leszűrve 480 g)
👉 2 dl kókuszkrém
👉 2 tk cukor
👉 1 db lime leve

A jamaikai fűszerkeverékhez:
👉 2 tk őrölt koriander
👉 2 tk őrölt kömény
👉 2 tk őrölt mustármag
👉 2 tk kurkuma
👉 fél tk frissen őrölt fekete bors
👉 fél tk cayenne-bors
👉 fél tk görögszénamag

Elkészítés:

Az olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk további 1 percig. Keverjük hozzá a fűszerkeveréket, a répát, a krumplit, a konzerves paradicsomot és a sót, majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt pároljuk 10-12 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

Adjuk hozzá a babot, a kókuszkrémet, a cukrot és a lime levét, forraljuk fel, és vegyük le a tűzről. Párolt rizzsel, laposkenyérrel vagy naankenyérrel fogyasszuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések