Ez a ropogtatnivaló kifejezetten jó választás, ha hirtelen állítanak be a vendégek. Mindössze 15 perc alatt kész, és tuti, hogy ilyen finom, fűszeres pisztácia nem terem minden boltban.
Ennek a ropogtatnivalónak az a titka, hogy az egyébként egyszerűnek tűnő pisztáciát fűszerekkel alaposan feldobjuk. Ráadásul csupán Cayenne-bors és currypor kell hozzá – no és persze pisztácia –, és máris egy egzotikus, friss, ropogós nasit varázsolhatsz az asztalra.
Hozzávalók:
👉 2 ek currypor
👉 2 ek kókuszolaj v. repceolaj
👉 1 ek juharszirup
👉 fél tk só
👉 1 csipet cayenne-bors
👉 35 dkg sózott pisztácia (héj nélkül)
👉 3 ek barna cukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Egy kis serpenyőben keverjük össze a curryport, a kókuszolajat, a juharszirupot, a sót és a Cayenne-borsot.
Alacsony lángon kezdjük el őket összefőzni. Pár perc után, amikor már beleng mindent a kellemes, fűszeres illat, vegyük le a tűzről a serpenyőt.
Keverjük bele ebbe a fűszeres olajba a pisztáciaszemeket.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x30 cm-es tepsit, majd oszlassuk el benne a pisztáciákat.
Kb. 15 percig süssük, amíg a pisztácia meg nem pirul enyhén, és néha keverjük át, hogy minden oldala egységesen kapjon egy kis színt.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, hintsük meg barna cukorral, rázzuk össze, és várjuk meg, amíg kihűl.
Ezzel kész is a vendégvárós last minute rágcsálnivaló.
0 Megjegyzések