Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hamis csokis karamella tejtermék nélkül: ajándékba is adhatod


Hasonló, mint a karamella, mégsem az, ugyanis cukor helyett fehérjében gazdag mandulavaj és juharszirup alkotja.


Ha nem ehetsz tejterméket, akkor sem kell lemondanod a karamelláról: ez a hamis változat állagban hozza azt, amit a klasszikus, ízében viszont még különlegesebb, ugyanis mandulavaj az alapja. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel egészségesebb, hiszen a rengeteg cukor helyett minimális juharszirup édesíti.

Hozzávalók

👉 25 dkg mandulavaj
👉 0,8 dl olvasztott kókuszolaj
👉 0,6 dl juharszirup
👉 30 g kakaópor
👉 1 csipet só
👉 1 tk vaníliakivonat

Elkészítés:

A mandulavajat, ha sűrű, olvasszuk meg mikróban pár másodperc alatt, a kókuszolajat szintén, hogy folyós legyen.

Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban.

Öntsük az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt, 22x22 centis tálba/jénaiba, egyengessük el a felszínét.

Tegyük a hűtőbe 2-3 órára (vagy a fagyasztóba 1 órára), míg megszilárdul. Szobahőmérsékleten hamar visszapuhul majd a kókuszolajnak köszönhetően.

Kockákra vágva kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések