Hasonló, mint a karamella, mégsem az, ugyanis cukor helyett fehérjében gazdag mandulavaj és juharszirup alkotja.
Ha nem ehetsz tejterméket, akkor sem kell lemondanod a karamelláról: ez a hamis változat állagban hozza azt, amit a klasszikus, ízében viszont még különlegesebb, ugyanis mandulavaj az alapja. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel egészségesebb, hiszen a rengeteg cukor helyett minimális juharszirup édesíti.
Hozzávalók
👉 25 dkg mandulavaj
👉 0,8 dl olvasztott kókuszolaj
👉 0,6 dl juharszirup
👉 30 g kakaópor
👉 1 csipet só
👉 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
A mandulavajat, ha sűrű, olvasszuk meg mikróban pár másodperc alatt, a kókuszolajat szintén, hogy folyós legyen.
Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban.
Öntsük az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt, 22x22 centis tálba/jénaiba, egyengessük el a felszínét.
Tegyük a hűtőbe 2-3 órára (vagy a fagyasztóba 1 órára), míg megszilárdul. Szobahőmérsékleten hamar visszapuhul majd a kókuszolajnak köszönhetően.
Kockákra vágva kínáljuk.
0 Megjegyzések