Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pompás fondantburgonya: varázsolj éttermi élményt az otthonodba


A fondantburgonya az internet új kedvence, mely könnyen kivitelezhető, zseniális köret, a jeles napok alkalmával kötelező a tányérra tenni.


Mi már ünnepi lázban égünk, tervezzük, mi lesz a menü karácsonyra. Biztos, lesz valamilyen sült, ahhoz pedig köret dukál. Ilyenkor a legtöbben, köztük én is, valamilyen különlegesebb körettel szeretnénk kedveskedni a családnak: úgy gondolom, a fondantburgonyának ott a helye az ünnepi asztalon. Na de hogy milyen is ez a hangzatos krumpli? Le kell tesztelni.

Hozzávalók:

👉 60 dkg krumpli
👉 kevés vaj vagy olaj
👉 só és bors ízlés szerint
👉 2 dl víz vagy alaplé

Elkészítés:

A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk 2-3 ujjnyi vastag szeletekre, végül egy pogácsaformával szúrjuk ki. A kiszúrt résszel fogunk dolgozni. A megmaradt krumplit tegyük el, fel tudjuk még használni, akár krumplipürének, vagy sós sütemény tésztájába is tehetjük.

A henger alakúra vágott burgonyát 5-10 percre áztassuk hideg vízbe, ezalatt a keményítő kiázik belőle. Ezután vegyünk elő egy hőálló serpenyőt, olvasszunk fel benne vajat vagy forrósítunk benne olajat, majd amikor már forró, állítsuk bele a kiszárított burgonyát.

A krumplihengereket oldalanként süssük 8-12 percig, közben ízesítsük sóval és borssal. Ezután öntsük alá az alaplét, és főzzük forrásig. Amikor ez megvan, a hőálló serpenyőt tegyük 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig. Ha nincs hőálló serpenyőnk, akkor a tűzhelyen süssük tovább a krumplit lefedve, közepes láng felett, fordítgatva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések