A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Piparkakku, az illatos, azonnal puha, finn mézeskalács receptje – Egyszerűbb, mint hiszed


A finn piparakku gyömbéres, fahéjas, szegfűszeges mézeskalácsrecept a Mikulás hazájából.


A mézeskalács azért jó (túl azon, hogy finom), mert segít felkészülni az ünnepre: a baráti vagy családi körben eltöltött közös sütögetés a karácsonyra hangolja a lelket. A fahéjas, gyömbéres, szegfűszeges ízesítésű édességet már hetekkel karácsony előtt el lehet készíteni, hiszen megfelelően csomagolva hosszú időn át eláll. Számos receptet találhatsz a neten, de melyik lehetne jobb, mint a Mikulás hazájából, Finnországból származó piparkakku!

Hozzávalók 8 személyre

A tésztához
👉 1 kg finomliszt
👉 30 dkg vaj
👉 30 dkg cukor
👉 25 dkg méz
👉 3 db tojás
👉 3 kávéskanál szódabikarbóna
👉 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
👉 2 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 2 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A mézet és a fűszereket főzd össze, add hozzá a szoba-hőmérsékletű vajat. Állandó kevergetés mellett hagyd, hogy kihűljön. Törd fel a tojásokat, add hozzá a cukrot, majd verd fel őket fehéredésig, a lisztet és a szódabikarbónát keverd össze, végül add őket a mézes, fűszeres keverékhez.

Ha csomómentesre összegyúrtad a tésztát, tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap gyúródeszkán nyújtsd fél centi vastagra, majd sütikiszúróval készítsd el a mézeskalácsformákat. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha szeretnéd, hogy fényesebbek legyenek, sütés előtt felvert tojással kend meg őket. Tedd őket 180°C-ra előmelegített sütőbe, majd körülbelül 10 perc alatt süsd készre őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések