A selymes krumlikrémleves önmagában is ízletes, póréhagymával megbolondítva pedig még jobb.
A krumplileves minden formájában kitűnő. Készítheted kolbászosan, zöldségesen, és krémesítve is. Utóbbinak a póréhagyma remek kiegészítője lehet. Kínálhatod az ebéd nyitányaként, de önmagában vacsorára is jó ötlet lehet. Tálalhatod továbbá házi készítésű krutonnal is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 db krumpli
👉 1 db póréhagyma
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 l zöldség- vagy húsleves
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 dl tejszín
👉 1 teáskanál szárított kakukkfű
👉 kruton a tálaláshoz
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg. Egy nagyobb lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a felkarikázott póréhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Dinszteld öt-hét percig, amíg a hagymák megpuhulnak, és üvegesek lesznek.
Tedd hozzá a felkockázott krumplit és a szárított kakukkfüvet. Keverd össze, majd öntsd fel a zöldséglevessel. Kis lángon főzd forrástól számítva további 15-20 percig, vagy amíg a krumpli puha lesz. Vedd le a lábast a tűzről, majd botmixerrel pürésítsd. Fokozatosan, kevergetve öntsd hozzá a tejszínt. Fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Főzd össze pár perc alatt, hogy az ízek összeérjenek. Krutonnal tálald.
0 Megjegyzések