A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: "Vétó az Ukrajnának szánt plusz pénz ellen"

Orbán Viktor az uniós csúcs hajnalba nyúló ülését értékelte a közösségi médiában.

Az éjszakai műszak összefoglalója: Vétó az Ukrajnának szánt plusz pénz ellen, vétó a többéves pénzügyi keret felülvizsgálatára. Jövőre visszatérünk a kérdésre az Európai Tanácsban, megfelelő előkészítés után

– tette közzé a miniszterelnök az X felületén.

A magyar kormányfő vétójára Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is reagált kilépő nyilatkozatában. Egy újságíró arról kérdezte, hogy hogyan tervez felülkerekedni Orbán vétóján.

Nézzék, úgy érzem, hogy ezen a találkozón hatalmas lépést tettünk a helyes irányba, és ismét mindenkit megleptünk, mert képesek voltunk – rekordidő alatt – erőteljes döntést hozni a bővítésről, különösen Ukrajnában – felelt az elnök. Majd hozzátette, hogy az Ukrajna támogatásáról szóló tárgyalási csomag kérdésében is nagy lépés, hogy 26 tagállam hozzájárulását meg tudták szerezni. Az elnök azonban nem beszélt arról a régóta tárgyalt témáról, hogy sok tagállam elbújik a magyar vétók mögé, annak előnyeit kiélvezve.

Egy arra irányuló kérdésre, hogy erősebb lenne-e az EU 26 tagállammal – Magyarország nélkül – elmondta, hogy szerinte erősebbek 27-en és az ilyen tárgyalások mindig komplexek.

„Van még időnk, Ukrajnának van még pénze a következő hetekre” – értékelt Mark Rutte holland kormányfő is.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések