A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarországra érkezett a bukott svéd miniszterelnök, rögtön beszólt Orbánnak

„Európai Szocialisták egy jobb életért – A munkavállalók ereje” címmel tartott rendezvényt az MSZP, valamint az Európai Szocialisták Pártja (PES) Budapesten.

Az eseményen felszólalt többek között Stefan Löfven, a PES-elnöke, Svédország bukott miniszterelnöke.

Stefan Löfven arról beszélt, hogy tudja, „osztják mélységes aggodalmamat ami az illiberalizmus feltámadását, a demokrácia elleni támadásokat, valamint a munkavállalók jogai elleni támadásokat illeti”.

Magyarország az egyik első áldozata ennek a folyamatnak Orbán Viktor miniszterelnöksége óta

– jegyezte meg a volt svéd miniszterelnök, arra hívva fel a figyelmet, hogy ez gyakorlatilag egész Európában jelen van, „ez a destruktív erő túláradhat, amellyel nehéz lesz szembe szállni”.

Stefan Löfven úgy látja,

„az autoriter rendszerek lassan falják fel a különböző intézményeket. Ez a folyamat erőteljesen halad Magyarországon”.

Az Európai Szocialisták Pártjának elnöke két példát említett: az egyik a szakszervezetek pénzügyi működtetését nehezíti meg, a másik az az Alaptörvény-módosítás, amely alapján a honvédségen belül nem működhet szakszervezet.

„Az Orbán-kormány pontosan tudja, hogy mit csinál akkor, amikor támadja a szakszervezeteket. Nem csak gyengíteni szeretnék a munkavállalói szervezettséget, azért is támadják a szakszervezeteket, mert azok rendkívül fontosak egy demokráciában” – jelentette ki Stefan Löfven.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések