A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jövő heti ülésén tárgyal a kormány a tanárok béremeléséről

A lehetséges tanárbéremelésről is tárgyal a jövő heti kormányülésen a kormány – közölte a Területfejlesztési Minisztérium, miután kiderült, hogy az Európai Bizottság 10 milliárd euró kifizetését engedélyezte Magyarország számára.

Az átszámítva közel négyezer milliárd forint uniós támogatása jóváhagyása után Navracsics Tibor az uniós pénzek megszerzéséért is felelős miniszter arról beszélt: „számos olyan célunk van, amelynek végre hozzáláthatunk a megvalósításához”. Korábban a kormány azt ígérte, hogy a tanárok nagyobb arányú bérrendezésére az uniós források megérkezése után kerülhet majd sor.

A kormány a jövő heti ülésén az Európai Bizottság döntését a tanár-béremeléssel kapcsolatosan is értékelni fogja. Így elképzelhető az is, hogy a Belügyminisztérium által ígért 10 százaléknál magasabb emelés lesz januártól.

Az Európai Bizottság szerdán délután közzétett véleménye szerint Magyarország orvosolta az igazságszolgáltatás függetlenségének hiányosságait, amelyek miatt blokkolták a felzárkóztatási támogatások zömének kifizetését a költségvetésbe. A visszatartott pénz egy részéhez ugyanakkor az uniós testület értékelése szerint nem teljesültek a feltételek az úgynevezett jogállamisági (feltételességi) eljárásban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések