A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közel tízmillió forint értékű hamisított ruhát és parfümöt találtak egy hadházi boltban


Az üzletben mindhárom ellenőrzés során számos olyan terméket találtak, melyeken ismert világmárkákat tüntettek fel, de valójában az eredetire hasonló, silányabb minőségű áruk voltak

Tizenhárom rendbeli, folytatólagosan elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő nő ellen, aki hamis termékeket árult üzletében – tudatta közlésében az ügyészség.

A vádirat szerint az elkövető egy hajdúhadházi divatáruboltot üzemeltet. A boltban 2020 júliusa és 2021 szeptembere között háromszor végeztek ellenőrzést és próbavásárlást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselői. Az üzletben mindhárom ellenőrzés során számos olyan ruhaneműt és parfümöt találtak, melyeken ismert világmárkákat tüntettek fel, de valójában az eredetire hasonló, silányabb minőségű áruk voltak. A nő nem rendelkezett az áruk beszerzését igazoló számlával, és a védjegyjogosultak sem engedélyezték termékeik árusítását.

Az ellenőrzések során összesen 13, védjegyoltalom alatt álló márka termékeit foglalták le a pénzügyőrök, melyek együttes értéke közel tízmillió forint.

Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, a legfoglalt árukat pedig kobozza el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések