A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Washington Post: "Orbánt semlegesíteni kell"


A Washington Post hasábjain, Lee Hockstader tollából jelent meg egy cikk, amely Európa jövőjének aggasztó kilátásait ecseteli, hangsúlyozva, hogy a demokratikus világ saját magát fogja becsapni.

Az európai szemleíró szerint Európa ragaszkodik az illúzióhoz, hogy fennmaradhat a második világháború utáni békerend, noha belső támadások érik alapvető értékeit.

A magyar miniszterelnök személyében azonosítják a legnagyobb fenyegetést, aki a nyugati egységet bontja le Ukrajna ügyében, és Putyin trójai falovának szerepét játssza.
A cikk kritikusan szemléli Orbán Viktor politikáját, amelynek következtében „a magyar demokrácia sérül, és a miniszterelnök Moszkva javára használja a közös szabályokat”. Figyelmeztet arra, hogy amikor Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke, Orbán hat hónapon át „diktálhatja a menetrendet, ami komoly veszélyt jelent az elavult döntéshozatal miatt”.

A szerző felveti, hogy három úton lehetne neutralizálni Orbán befolyását:

megakadályozni, hogy soros elnök legyen, felfüggeszteni szavazati jogát, vagy beavatkozni jogállami kifogásokkal.

Az utóbbi esetben említi, hogy bár a Bizottság leállította a támogatásokat, Orbán mégis zsarolással fenyeget, és a cikk szerzője arra sürgeti az EU-t, hogy „találjon megfelelő mechanizmusokat az Orbán-féle kihívások kezelésére”.

A cikk záró mondata arra szólít fel, hogy „2024 legyen az év, amikor a Nyugat megszabadul a szemére hullott korpától, utalva Orbán Viktor vezetésére és azzal járó káros hatásokra”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések