A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kilépett az LMP önkormányzati képviselője a pártból, 13 év után először nincs politikusuk a pécsi közgyűlésben


Kóbor József, volt LMP-s képviselő politikusi oldalán jelentette be, hogy 14 év után kilép a pártból és a ciklus végéig függetlenként folytatja a politizálást a pécsi közgyűlésben. Az EU Régióbizottságában betöltött pozíciójáról sem mond le, mint „Pécs város képviselője” fog tevékenykedni. A döntés nagyban befolyásolhatja az LMP helyi terveit, egy ideig úgy tűnt, hogy 2019 után ismét ő lesz a polgármester-jelöltjük a közelgő önkormányzati választáson.


Kóbor már 14 éve politizált az LMP-ben. A 2010–2014-es ciklusban két képviselője is volt a pártnak az akkor még 27 fős pécsi közgyűlésben. A 2014 önkormányzati választáson kompenzációs listáról csak egy helyet szereztek, ezt Keresztes László Lóránt a párt volt társelnöke kapta meg. Kóbor 2018-ban őt váltotta, amikor Keresztes bejutott a parlamentbe.

"Politika iránt édeklődőknek, FB-oldalam figyelőinek szeretném bejelenteni, hogy 14 év után kiléptem az LMP-ből. Pécs Megyei Jogű város közgyűlésében a továbbiakban független képviselőként , továbbá az EU Régióbizottságában mint Pécs város képviselője fogok tevékenykedni úgy, ahogyan eddig: a városom , a régió, az ország, és Európa fenntartható fejlődése érdekében.

Egy pártból kiléptem, az ügyből természetesen nem. Ugyanazt a zöldpolitikát fogom folytatni, amit több mint 30 éve civil aktivistaként, nemzetközi szakmai NGO hálózatokban , stb. elkezdtem és politikusként is folytattam.

A politikusság számomra mindig is a köz egy különleges megtisztelő megbizatása volt, sohasem egzisztenciális kérdés. Magyarán: soha sem éltem belőle, illetve sohasem azért politikuskodtam, hogy belőle éljek. Ezért még számomra sem központi kérdés, mi lesz a 2024 júniusi választások után. Még találgatni is korai.

Mindenesetre kérem mindazokat, hogy akik közelről -távolról, így-úgy, ezért-azért támogatták tevékenységemet, hogy tegyék ezután is.

Mert nálam semmi nem változott !- írta Kóbor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések