Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hagymás csirkemáj sűrű szafttal: ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb


A sok hagymával sült csirkemáj 20 perc alatt elkészül. Ha figyelsz néhány apróságra, nem lesz kemény és keserű.


A máj egészséges alapanyag, tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Készítheted ínyenc szószban, de egyszerűen meg is sütheted. A megfelelő fűszerezésel sokat kihozhatsz a belsőségből, a majoránna kiváló ízt ad neki. Arra ügyelj, hogy a máj gyorsan megsül, és könnyen kiszáradhat, tehát ne süsd túl! A sózást pedig hagyd a végére. Kínálhatod bármelyik hagyományos körettel és házi vegyes savanyúsággal!

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg csirkemáj
👉 1 db nagy vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál kacsazsír
👉 1 teáskanál majoránna
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemájat alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Ha szükséges, a vékony hártyákat vagy ereket távolítsd el. A megpucolt vöröshagymát karikázd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze.

A kacsazsírt olvaszd fel, majd dobd rá a vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát, és süsd üvegesre. Add hozzá a májat, kicsit pirítsd meg, majd fűszerezd borssal, pirospaprikával és majoránnával. Fedő nélkül süsd nyolc-tíz percig, vagy amíg a máj megpirul. Közben a májat többször forgasd át óvatosan. A végén sózd meg ízlés szerint. A csirkemáj akkor jó, ha már nincs benne rózsaszín rész, de még puha.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések