A fehérboros szaftban puhult szűzérmék nagyon hamar készen vannak, így akár egy hétköznapi vacsorára is elkészítheted őket.
A szűzérméket azért szeretjük, mert miközben hihetetlenül finomak, nagyon egyszerű dolgozni velük. Fehérboros szaftban, fokhagymával ízesítve egyszerű, mégis elegáns fogást varázsolhatsz belőlük. A szűzpecsenyét felvágás előtt szabadítsd meg a hártyáitól, és hagyd a fűszeres pácban legalább egy órát.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg szűzpecsenye
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 dkg vaj
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét hártyázd le, és vágd ujjnyi vastag szeletekre. Szórd meg a darabok mindkét oldalát sóval. Az olívaolajat keverd el borssal és két gerezd zúzott fokhagymával. Forgasd meg a szűzérméket ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Tedd bele a húst, és oldalanként három-három perc alatt süss rájuk kérget. A megsült szűzérméket szedd ki a serpenyőből. A másik két gerezd fokhagymát futtasd meg a visszamaradt zsiradékon, majd öntsd rá a bort. Tedd vissza a hússzeleteket a serpenyőbe, és lefedve, kis lángon tíz perc alatt párold őket puhára.
0 Megjegyzések