A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, melengető forró csoki csak természetes összetevőkből: pillanatok alatt kész


A legfinomabb forró csoki olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.


Az igazán finom forró csoki szinte pudingsűrűségű, és nagyon laktató. Ha csak nassolnivalónak szánod, ne számíts belőle nagy mennyiséget egy főre, mert tényleg pillanatok alatt eltelít. Érdemes jó minőségű csokit használni hozzá, mert abból lesz igazán finom. Ebből a mennyiségből két nagy bögre vagy négy kisebb csésze forró csoki jön ki.

Hozzávalók 4 pohárhoz

👉 10 dkg étcsoki
👉 10 dkg tejcsoki
👉 3.5 dl tej (3,5 százalékos)
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.5 dl habtejszín
👉 ízlés szerint fűszerek (fahéj, szegfűszeg, reszelt narancshéj, chili)
👉 tejszínhab a tetejére

Elkészítés:

A tejet keverd el a tejszínnel és egy evőkanál cukorral. Ízlés szerint fűszerezd fahéjjal, szegfűszeggel, chilivel, reszelt narancshéjjal, majd egy kislábosban forrald fel.

Közben a csokit törd apró darabokra, és tedd egy tálba. Öntsd le a forró tejjel, és kevergesd, amíg a csoki felolvad. Add hozzá a vaníliaaromát, majd kóstold meg, és ha nem találod elég édesnek, még egy kevés cukrot adj hozzá. Oszd el kis csészékbe vagy nagyobb bögrékbe, díszítsd tejszínhabbal, és azonnal tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések