Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fahéjas, almás morzsasüti: ennél egyszerűbb nem is lehetne


Az édes, roppanós morzsaréteg alatt fahéjas gyümölcsréteg bújik meg.


Az angolok híres, leginkább pitékre emlékeztető morzsasütije, a crumble olyan desszert, ami kevés munkával készül, mégis mennyei. Felhasználhatod hozzá a legkülönfélébb friss és mirelit gyümölcsöket. Az almának egész évben szezonja van, így a gyümölcsszegény időszakban is rendelkezésre áll. Az angolok általában fagyival vagy öntettel kínálják.

Hozzávalók 8 szelethez

A gyümölcsös réteghez
👉 4 db közepes méretű alma
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál őrölt fahéj
👉 vaj a forma kikenéséhez

A morzsás réteghez
👉 15 dkg finomliszt
👉 10 dkg cukor
👉 8 dkg hideg vaj
👉 1 kávéskanál őrölt fahéj
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A gyümölcsös réteghez az almákat mosd meg, és vágd vékony szeletekre. Rendezd az almákat vajjal kikent tepsi vagy tűzálló tál aljára. Locsold meg citromlével, szórd meg cukorral és fahéjjal. A morzsás réteghez az ujjbegyeddel gyorsan gyúrd össze a lisztet, a cukrot, a hideg, kis darabokra vágott vajat, a vaníliás cukrot és fahéjat. Amikor elég morzsalékos, szórd az almás réteg tetejére.

Told a tepsit előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 35-40 percig, vagy amíg a morzsa aranybarna színű lesz, az almák pedig megpuhulnak. Hagyd a sütit kicsit hűlni, majd szeleteld fel, és tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések