Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsis csirkemell paradicsommal sütve: sok sajt pirul a tetején


Ha kétféle sajttal szórod meg a csirkemellet, még finomabb lesz a végeredmény.


A paradicsom, a csirkemell és a sajt hármasban egyszerűen nem lehet csalódni! A fő hozzávalókat könnyű variálni, így készülhet belőlük szaftos fogás, a húst meg is töltheted, vagy egyszerűen tepsiben megsütheted. A csirkemell gyorsan megpuhul, viszont könnyen ki is szárad, ezért figyelj, hogy ne süsd túl. Tálald az ínycsiklandó tepsis csirkemellet friss salátával vagy a hagyományos köretekkel.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 db csirkemellfilé
👉 25 dkg koktélparadicsom
👉 15 dkg trappista sajt
👉 10 dkg mozzarella
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál szárított oregánó
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 zöldűszer tálaláshoz

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra. Sózd, borsozd, majd fűszerezd oregánóval, bazsalikommal a hús mindkét oldalát. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, majd helyezd rá a fűszerezett csirkemelleket. Tedd melléjük a koktélparadicsomokat. Szórd a húsra a kétféle reszelt sajtot, és fóliázd le.

Tedd a tepsit a előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 30 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a sajtot. Tálaláskor friss zöldfűszerrel is megszórhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések