A csípős Hasselback-krumplihoz nem kell más, mint krumpli, vaj és néhány pikáns fűszer.
A csípős Hasselback-krumpli tökéletes választás akár főételként, akár köretként. A titka a jó fűszerezés, amelyhez most Cayenne-borsot és gyömbért is használtunk, így lesz erőteljes az íze. A sűrűn bevagdosott krumpli mélyedéseibe rejts vékony fokhagymaszeleteket!
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 krumpli (mérettől függően)
👉 5 dkg vaj
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 1 kávéskanál füstölt paprika
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, és a felszínüket vagdosd be nagyjából a közepükig. Vékony héjú krumplit válassz hozzá, de meg ne hámozd őket. A fokhagymagerezdeket pucold meg, szeld vékony lapokra, és oszd el őket a szeletek között.
Az olajat keverd el a fűszerekkel, a sóval és a borssal. A krumplikat sorakoztasd fel egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és kenőtoll segítségével oszd el rajtuk az olajat. A darabok tetejére kockázz vajat, és told őket 190 fokos sütőbe 45 percre, amíg ropogósra pirulnak.
0 Megjegyzések