Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csodás banános minimuffinok téli fűszerekkel: szottyos banánból a legfinomabb


Ha van otthon néhány darab túlérett banánod, ezeket a kis muffinokat mindenképp készítsd el belőlük.


Aki szereti a banánkenyeret, annak ezek a fantasztikus kis banános muffinok is ízleni fognak. Ebbe a változatba mézeskalács-fűszerkeverék kerül, de ezt nyugodtan helyettesítheted az egyéb téli fűszerekkel is, például fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel. Az érett banán sok édességhez megy jól: isteni pufi palacsinta is készülhet belőle.

Hozzávalók 12 darabhoz

👉 15 dkg liszt
👉 5 dkg cukor
👉 3 érett banán
👉 2 tojás
👉 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
👉 1 tábla étcsoki (9-10 dkg)
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A puha banánokat villával törd össze. Egy tálban keverd habosra a tojást a kétféle cukorral, majd add hozzá először az olajat, utána a banánpürét, és keverd jól össze. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral és a fűszerkeverékkel, és több részletben forgasd a banános részhez. Az étcsokit éles késsel darabold fel, és ezt is keverd a masszába. Egy muffintepsi mélyedéseit béleld ki papírral. Oszd el benne a tésztát, és 180 fokon húsz perc alatt süsd készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések