Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Elképesztően finom a sült csirkecomb köménymaggal szórva: fűszeres és illatos lesz a hús


Jót tesz a ropogós sült csirkecombnak, ha a pácba köménymagot is teszel, nem is keveset. 


A köménymagos sült csirkecomb egyszerűen elkészíthető, illatos fogás. Tartsd a csirkét néhány órát vagy akár egy éjszakát is a fűszeres pácban, majd egyszerűen csak told a sütőbe. Mint annyi más húsételnek, ennek is jót tesz a fehérboros szaft, és az, ha hagymaágyon sütöd.

Hozzávalók 4 személyre

👉 egész csirkecomb
👉 2 duci gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál köménymag
👉 1 hagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál színes bors
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só

Elkészítés:

Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a köménymaggal, a pirospaprikával, a borssal és a sóval. A csirkecombokat, ha szeretnéd, a forgóknál vágd ketté, majd helyezd ebbe a pácba úgy, hogy minden oldalára jusson a fűszeres keverékből. Így pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát, vagy akár egy egész éjszakát is, hogy az ízek jól átjárják.

A pácolási idő leteltével a hagymát karikázd fel, és egyengesd el egy tepsiben. Tedd a tetejére a húst, öntsd alá a bort, és alufóliával lefedve told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és további 10-15 perc alatt pirítsd meg a bőrét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések