Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szuper ropogós tócsni olajszag nélkül: a régi kedvenc airfryerben készül


A tócsni vagy lapcsánka igazi retró finomság, mely akkor az igazi, ha jó ropogós, érezni benne a fűszereket. Mutatjuk, hogy lehet sokkal egészségesebben elkészíteni.


A krumplis finomság sokféle néven ismert. Szerény harapnivaló, mely hagyományosan készítve bő olajban pirul aranybarnára, igaz, kevesebbel is meg lehet sütni serpenyőben vagy sütőbe tolva, de akár még melegszendvicssütőben is próbálkozhatsz az elkészítésével. Nem csak a sütéssel, a fűszerezéssel is lehet kísérletezni. Sokan reszelnek bele hagymát, vagy intenzívebb aromákkal, zöldfűszerekkel dúsítva készítik el. Mi most airfryerben dobjuk össze a retró kedvencet.

Hozzávalók:

👉 80 dkg krumpli
👉 2 darab tojás
👉 só és bors ízlés szerint
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 6 ek liszt
👉 1 ek kukoricakeményítő
👉 kevés olaj

Elkészítés:

A krumplit reszeljük le, majd a kiengedett levét nyomkodjuk ki. Ezután keverjük hozzá a tojást, sót, borsot, fokhagymát, lisztet és kukoricakeményítőt.

Az airfryer kosarát béleljük ki sütőpapírral, fújjunk rá olajat, majd állítsuk sültkrumpli-sütésre (ez géptől függ, nálam 200 fokon 15-20 perc). Ezután kanalazzunk a krumplis masszából a kibélelt kosárba, fújjunk rá olajat, majd toljuk a gépbe és várjunk, míg jelez, hogy elkészült a tócsni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések