Az ízletes fogás könnyen összedobható, jólesik rizzsel vagy krumplival kínálva, és még tortillába is csomagolható.
A marhahús vasban, cinkben, B- és D-vitaminban is bővelkedik. A benne található fehérje könnyen emészthető, jól hasznosul a szervezetben. Ezen értékei és íze miatt érdemes beépíteni az étrendbe, rengeteg izgalmas fogás alkotható belőle.
Hozzávalók:
👉 50 dkg marhahús (hátszín)
👉 só és bors ízlés szerint
👉 1 tk füstölt paprika
👉 1 tk chili
👉 2 gerezd reszelt fokhagyma
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 darab piros kaliforniai paprika
👉 1 darab zöld kaliforniai paprika
👉 1 darab sárga kaliforniai paprika (opcionális)
👉 kevés olaj
Elkészítés:
A húst vágjuk csíkokra, majd forgassuk egybe a sóval, borssal, füstölt paprikával, chilivel és reszelt fokhagymával.
A megtisztított hagymát és paprikákat vágjuk csíkokra, fűszerezzük sóval és borssal.
Egy kevés olajat hevítsünk fel egy magas falú serpenyőben vagy edényben, majd dobjuk rá a zöldségeket, és gyakran keverve pirítsuk 5-8 percig. Ezután szedjük tányérra.
Ugyanebbe a serpenyőbe dobjuk bele a marhacsíkokat, és pirítsuk addig, míg kívülről barna és pirult, belül omlós nem lesz, közben kevergessük. A sütési idő a csíkok vastagságától függ. Ha szükséges, öntsünk még alá olajat. Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, és még 3-5 percig pirítsuk együtt is.
A kész fogást kínálhatjuk rizzsel, krumplival, vagy tortillalapba is csomagolhatjuk.
0 Megjegyzések