Az egyszerű kevert tésztás muffin nem véletlenül népszerű, számtalan ízesítésben elkészíthető, és szinte elronthatatlan a receptje.
Ez a minden jóval megpakolt muffin kicsik és nagyok kedvence lesz, a füge, a dió és a csokoládé kombinációja verhetetlen. Az már csak hab a tortán, hogy milyen egyszerűen készül: csak össze kell keverni mindent, kapszlikba adagolni, majd a sütőbe tolni.
Hozzávalók:
👉 20 dkg liszt
👉 3 ek kakaópor
👉 10 dkg nádcukor
👉 2 tk sütőpor
👉 1 tk fahéj
👉 negyed tk őrölt gyömbér
👉 negyed tk őrölt szegfűszeg
👉 1 csipet só
👉 10 dkg őrölt mandula
👉 5 dkg dió (+ a tetejére)
👉 10 dkg aszalt füge
👉 10 dkg étcsokoládé
👉 1 db tojás
👉 2,5 dl tej
👉 0,8 dl olaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki a muffinformákat, vagy béleljük ki őket kapszlikkal.
A diót és az aszalt fügét vágjuk apró darabokra, az étcsokit kis kockákra.
Keverjünk össze egy nagy tálban minden száraz hozzávalót. Adjuk hozzá a tejet, az olajat és a tojást, majd egységesítsük a masszát, keverjük csomómentesre.
Osszuk szét a kapszlik között a tésztát (kb. a forma 3/4-éig érjen), majd szórjunk a tetejükre apróra vágott diót.
Toljuk a sütőbe kb. 20 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
0 Megjegyzések