Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fahéjas-diós keksz zabpehellyel: rostban gazdag nassolnivaló


Ez a keksz garantáltan ellát energiával, mi több, isteni finom is, szóval miért is ne készítenéd el minél előbb?


Illatos, ropogós, tele van rosttal és mindenféle jóval ez a zabkeksz, ráadásul még isteni finom is. A dió és a fahéj a főszereplők a receptben, úgyhogy már a sülő süti illata miatt is megéri elkészíteni, átjárja majd a lakást a fűszeres, édes aroma.

Hozzávalók:

👉 11 dkg vaj
👉 13 dkg barna cukor
👉 5 dkg kristálycukor
👉 1 db tojás
👉 15 dkg zabpehely
👉 7 dkg liszt
👉 fél tk fahéj
👉 fél tk sütőpor
👉 8 dkg dió

Elkészítés:

A puha vajat és a kétféle cukrot keverjük jó habosra. Keverjük bele a tojást is.

Adjuk hozzá a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat és a sütőport, alaposan keverjünk mindent össze. Végül keverjük bele az apróra vágott diót is.

Takarjuk le a tésztát folpackkal, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A tésztából fagyiskanál segítségével tegyünk halmokat a tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet.

Kb. 13-15 percig süssük, míg az aljuk aranybarna nem lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések