Ez a keksz garantáltan ellát energiával, mi több, isteni finom is, szóval miért is ne készítenéd el minél előbb?
Illatos, ropogós, tele van rosttal és mindenféle jóval ez a zabkeksz, ráadásul még isteni finom is. A dió és a fahéj a főszereplők a receptben, úgyhogy már a sülő süti illata miatt is megéri elkészíteni, átjárja majd a lakást a fűszeres, édes aroma.
Hozzávalók:
👉 11 dkg vaj
👉 13 dkg barna cukor
👉 5 dkg kristálycukor
👉 1 db tojás
👉 15 dkg zabpehely
👉 7 dkg liszt
👉 fél tk fahéj
👉 fél tk sütőpor
👉 8 dkg dió
Elkészítés:
A puha vajat és a kétféle cukrot keverjük jó habosra. Keverjük bele a tojást is.
Adjuk hozzá a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat és a sütőport, alaposan keverjünk mindent össze. Végül keverjük bele az apróra vágott diót is.
Takarjuk le a tésztát folpackkal, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A tésztából fagyiskanál segítségével tegyünk halmokat a tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet.
Kb. 13-15 percig süssük, míg az aljuk aranybarna nem lesz.
0 Megjegyzések